Buurtwerkkamers open tijdens Covid-19

Bij binnenkomst is meteen duidelijk wat de coronaregels zijn.

Tijdens de ‘gedeeltelijke lockdown’ kunnen de buurtwerkkamers gelukkig nog wel  open blijven, ook voor de kleine groepsactiviteiten en de eettafels. Wél met extra  afspraken over hoe we open zijn. Bij ons geldt bovendien een dringend advies voor  een mondkapje. Afhankelijk van de lokale situatie maakt elke buurtwerkkamer  steeds een eigen afweging in wat wél kan en niet meer kan. 

In Nederland geldt vanaf 15 oktober 2020 een ‘gedeeltelijke lockdown’. Gemeentes hebben eerder al  aangegeven hoe buurtcentra en ruimtes met dagactiviteiten voor kwetsbare groepen open kunnen  blijven. Dat is ook van toepassing voor de buurtwerkkamers en dat betekent inderdaad dat we open  kunnen blijven voor kleine groepsactiviteiten (taal, computer, naaien, creaclubje, yoga, enzovoorts)  en onze eettafels. Daarbij strikt rekening houdend met de 1,5 meter afstand, het handen wassen,  niezen in de elleboog, thuis blijven bij klachten en testen bij klachten. Meer informatie hierover is  ook te vinden op de website van Sociaal Werk Nederland en de RIVM.  

Elke buurtwerkkamer wordt gedraaid door een team en overal is een eigen bewonersvereniging  actief. Het team – in samenspraak met het bestuur van de bewonersvereniging – maakt waar nodig  aanvullingen en een eigen lokale afweging over wat wél kan en niet meer kan. Het blijft altijd maatwerk.  Als we dit goed doen zijn onze buurtwerkkamers toch blijvend veilig open; en dat is goed nieuws  voor onze deelnemers! 

Hoe Gaan Wij Om Met

Het Coronavirus?

Juist in deze onzekere tijd vinden wij het belangrijk om open te blijven. Iedereen is welkom.
Spontaan langskomen mag en kan, maar we hebben wel een maximale capaciteit aan personen.
Wil je er zeker van zijn dat je terecht kan? Bel dan van tevoren op of maak een afspraak.
Daarnaast is het belangrijk dat je gehoor geeft aan onze richtlijnen.

Wij vragen iedereen:

Bij binnenkomst graag even de handen te wassen
of de handgel te gebruiken

Elkaars ruimte te respecteren (1,5meter)

Bij duidelijke verkoudheidsklachten, zoals hoesten, niezen, koorts en zweten, thuis te blijven

Bij twijfel en/of vragen dit te bespreken met de teamcoördinator of assistent-teamcoördinator

We zien graag iedereen gezond en houden de buurtwerkkamer graag veilig. Daarom houden we ons aan de voorschriften van het RIVM voor individuele hulpverlening en ontmoeting in buurtruimtes.